Medenjaci

Mirisni medenjaci koji će upotpuniti svaki blagdanski stol. 

Sastojci

  • 4 jaja
  • 400 g šećera
  • 10 žlica mlijeka
  • 8 žlica meda
  • 1 žlica začina za medenjake
  • 1 žlica cimeta
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 200 g Zdenka maslaca
  • prstohvat soli
  • 900 g brašna

Sastojci za glazuru:

  • Bjelanjak
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 žlica limunovog soka

Na laganoj vatri promiješajte jaja i šećer. Dodajte mlijeko, med, začin za medenjake, cimet, Zdenka maslac, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U smjesu sobne temperature dodajte glatko brašno. Ostavite tijesto da se hladi par sati pa podijelite na četiri jednaka dijela.

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i kalupima izrežite medenjake. Pecite na 18 C oko 10 minuta.

Glazuru napravite od bjelanjka, šećera u prahu i limuna. Medenjake ukrasite po želji.