RECEPTI

Main recipe untitled design  3

Klasični cheesecake

Priprema

Kekse zdrobite i rasporedite u okrugli kalup za pečenje. Maslac otopite na laganoj vatri i prelijte preko zdrobljenih keksa. 

U posudu za miješanje stavite svježi sir kojeg ste prethodno, po potrebi, ocijedili. Dodajte cijela jaja, šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu koricu jednog limuna. Pomiješajte pjenjačom ili električnom miješalicom. 

Smjesu ulijte u kalup, preko zdrobljenih keksa pa pecite 40 minuta na prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva. 

U međuvremenu pomiješajte mileram sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i par kapi limunovog soka. Stavite u hladnjak.

Kad je žuti sloj cheesecakea pečen, izvadite kolač iz pećnice i ulijte bijelu kremu pa sve vratite u pećnicu na 10 minuta. Cheesecake izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ga prebacite u hladnjak.

Po želji, cheesecake možete poslužiti sa sezonskim voćem ili nekim voćnim ili čokoladnim preljevom. 

Sastojci
  • Baza:
  • 200 g keksa s maslacem
  • 10 g Zdenka maslaca
  • Žuta krema:
  • 500 g Zdenka svježeg sira
  • 2 jaja
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer naribana korica limuna
  • Bijela krema:
  • 800 ml milerama
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • malo limunovog soka

Vezani recepti

Headline pereci sa sirom

Pereci sa sirom

+
Headline savr eni arabela novak  ura   savr enicheesecake

Savršeni Cheesecake

+
Headline moja crvenkapica

Moja Crvenkapica

+