Kekse zdrobite i rasporedite u okrugli kalup za pečenje. Maslac otopite na laganoj vatri i prelijte preko zdrobljenih keksa.
U posudu za miješanje stavite svježi sir kojeg ste prethodno, po potrebi, ocijedili. Dodajte cijela jaja, šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu koricu jednog limuna. Pomiješajte pjenjačom ili električnom miješalicom.
Smjesu ulijte u kalup, preko zdrobljenih keksa pa pecite 40 minuta na prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva.
U međuvremenu pomiješajte mileram sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i par kapi limunovog soka. Stavite u hladnjak.
Kad je žuti sloj cheesecakea pečen, izvadite kolač iz pećnice i ulijte bijelu kremu pa sve vratite u pećnicu na 10 minuta. Cheesecake izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ga prebacite u hladnjak.
Po želji, cheesecake možete poslužiti sa sezonskim voćem ili nekim voćnim ili čokoladnim preljevom.