RECEPTI

Main recipe pita za web

Pita sa Zdenka svježim posnim sirom i tikvicama

Priprema

Tikvice naribati i posoliti i ostaviti sa strane. U jednu posudu izmiješati dva jaja, Zdenka svježi posni sir, vrhnje, mineralnu i sol. Dodati tikvice i sve pomiješati u smjesu. Nauljiti dublji lim za pečenje i staviti dvije kore tako da “vire” van kako bi pitu kasnije mogli njima preklopiti. Na kore izliti jedan dio smjese pa ponovno prekriti korama - i tako dok se kore i smjesa ravnomjerno ne potroše. Poklopiti pitu s prve dvije kore i premazati je uljem. Peći na 200 stupnjeva 40 minuta.

Sastojci
  • gotove kore za pite i savijače
  • Zdenka svježi posni sir
  • jedna veća tikvica
  • kiselo vrhnje
  • 2 jaja
  • 150 ml mineralne vode
  • prstohvat ulja
  • 30 ml ulja
Vezani proizvodi
Thumb tartuf 100 Thumb img 4919 Thumb img 4589

Vezani recepti

Headline slavonska pita

Slavonska pita

+
Headline dsc02543

Rižoto s piletinom, povrćem i brusnicama

+
Headline 4336219263 8cdccb57e5 b

Spaghetti s umakom od vrganja i Zdenkinih trokutića

+