RECEPTI

Main recipe 3 gordana brezove ki   lazanje s mesom i sirom

Lazanje s mesom i sirom

Priprema

Na ulju popržiti sitno isjeckan luk, dodati mljeveno meso te ga dinstati. Dodati žlicu vegete, sol i papar (po želji). Nakon toga, dodati pasiranu rajčicu i 1 žlicu koncentrata od rajčice. Kuhati dok se umak ne reducira (ne dugo). Na kraju dodati bosiljak po želji.

Bešamel: na otopljeni maslac popržiti brašno, dodati mlijeko, sol i papar po želji te miješati dok se ne zgusne. Na tepsiju (nauljenu) prvo staviti bešamel, zatim slagati nekuhane lazanje, dodati bešamel, mljeveno meso, naribati sloj Gauda Zdenka sira i 1 trokutić Zdenka sir specijal rasporediti po kori. Isti postupak ponoviti dok se ne iskoriste sve lazanje, tj. bude tri reda lazanja te završni sloj samih lazanja-kora.

U posudi izmiješati 2 kisela vrhnja, 2 jaja, sol i papar te preliti preko zadnjeg reda lazanja-kora. Na kraju naribati Gauda sir i staviti sve u pećnicu. Peći 45 minuta na 220 C.

Lazanje je najbolje poslužiti nakon 15min uz svežu sezonsku salatu! Dobar tek!

Sastojci
  • 850 g mljevenog miješanog mesa
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 1 žlica koncentrata od rajčice
  • 2 luka
  • 1 žlica Vegete
  • sol
  • papar po želji
  • bosiljak
  • 350 g Zdenka sira Gauda
  • 2 kisela vrhnja
  • 2 jajeta
  • 1
  • 5 l mlijeka
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 150 g maslaca
  • 700 g lazanja
  • 5 trokutića Zdenka sir special
Vezani proizvodi
Thumb tartuf 100 Thumb img 4919 Thumb img 4589

Vezani recepti

Headline 6

Popečci od sira i tikvica

+
Headline pereci sa sirom

Pereci sa sirom

+
Headline 4

Domaća savijača

+