Na ulju popržiti sitno isjeckan luk, dodati mljeveno meso te ga dinstati. Dodati žlicu vegete, sol i papar (po želji). Nakon toga, dodati pasiranu rajčicu i 1 žlicu koncentrata od rajčice. Kuhati dok se umak ne reducira (ne dugo). Na kraju dodati bosiljak po želji.
Bešamel: na otopljeni maslac popržiti brašno, dodati mlijeko, sol i papar po želji te miješati dok se ne zgusne. Na tepsiju (nauljenu) prvo staviti bešamel, zatim slagati nekuhane lazanje, dodati bešamel, mljeveno meso, naribati sloj Gauda Zdenka sira i 1 trokutić Zdenka sir specijal rasporediti po kori. Isti postupak ponoviti dok se ne iskoriste sve lazanje, tj. bude tri reda lazanja te završni sloj samih lazanja-kora.
U posudi izmiješati 2 kisela vrhnja, 2 jaja, sol i papar te preliti preko zadnjeg reda lazanja-kora. Na kraju naribati Gauda sir i staviti sve u pećnicu. Peći 45 minuta na 220 C.
Lazanje je najbolje poslužiti nakon 15min uz svežu sezonsku salatu! Dobar tek!