RECEPTI

Main recipe punjeni krumpir recipe

Punjeni krumpir

Priprema

Oguljene krumpire razrežite na dvije jednake polovice i žličicom izdubite sredinu krumpira. Krumpir kratko prokuhajte ( 5-7 minuta) u slanoj vodi. Složite ga u vatrostalnu posudu, nadjenite mesom. Kada krumpir omekša prelijte ga s umakom  i kratko zapecite. Poslužite uz salatu.

Nadjev

Na vruće ulje stavite kosani luk, slaninu i meso. Dodajte sol,papar i mažuran, te sve skupa ispirjajte. Kad se malo ohladi umiješajte istučeno jaje.

Umak

Na vrućem margarinu svijetlo popržite brašno, zalijte juhom i prokuhajte. Na kraju dodajte izrezani sir i kosani peršin.

Sastojci
  • 6-8 krumpira
  • 500 g mljevenog mesa
  • 40 g ulja
  • 1 glavica luka
  • 50 g suhe slanine
  • 1 jaje
  • mažuran
  • sol i papar
  • 50 g margarina
  • 20 g brašna
  • 5 dl juhe
  • 3 kocke Zdenka topljenog sira za mazanje „Šunka“
  • zeleni peršin

Vezani recepti

Headline ustipci zdenka recipe

Uštipci “Zdenka”

+
Headline kosarice sa sirom recipe

Košarica sa sirom

+
Headline pohana sunka recipe

Pohana šunka “Šampinjon”

+