RECEPTI

Main recipe spinat recipe

Špinat “Zdenka”

Priprema

Očišćeni špinat obarite u malo slane vode te ga ocijedite i razdijelite na dva dijela. Šunku izrežite na kockice i kratko popržite na ulju. U vatrostalnu zdjelu stavite jedan dio špinata, rasporedite šunku i prelijte s pola količine gotovog  preliva. Stavite preostali špinat, prelijte s prelivom i po vrhu složite sir izrezan u ploške. Sve zapecite.

Preljev

Na vrućem maslacu svijetlo popržite kosani luk, dodajte brašno, te zalijte s mlijekom. Sve dobro izmiješajte, dodajte sol, papar, muškatni oraščić i kuhajte kratko dok ne dobijete rijetku kašicu.

Sastojci
  • 300 g Zdenka Gastro topljenog sira za mazanje
  • 700 g špinata
  • 200 g šunke
  • 20 g ulja
  • 80 g maslaca
  • 20 g luka
  • 30 g brašna
  • 4 dl mlijeka
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
Vezani proizvodi
Thumb gastro1

Vezani recepti

Headline pereci sa sirom

Pereci sa sirom

+
Headline 4

Domaća savijača

+
Headline pohana sunka recipe

Pohana šunka “Šampinjon”

+