RECEPTI

Main recipe sampinjon umak recipe

Umak “Šampinjon”

Priprema

Na ugrijani margarin ili maslac stavite brašno, promiješajte, zalijte mlijekom, te kuhajte miješajući oko 15 minuta. Zatim dodajte na veće kocke izrezani sir , papar, senf, sol, te ponovo kuhajte dok se sir jednakomjerno ne otopi. Na kraju umiješajte iskosano tvrdo jaje i zeleni peršin. „Šampinjon“ umak možete poslužiti uz razne pečenke ili naglo pečene odreske.

Sastojci
  • 20 g margarina ili maslaca
  • 20 g brašna
  • 4 dl mlijeka
  • 4 trokuta Zdenka topljenog sira "Šampinjon"
  • 1 žličica senfa
  • papar
  • sol
  • zeleni peršin
  • 1 tvrdo kuhano jaje

Vezani recepti

Headline pohana sunka recipe

Pohana šunka “Šampinjon”

+
Headline ladice sa sirom recipe

Lađice od sira

+
Headline tjestenina sa sirom

Tjestenina s umakom od sira

+