- 150 g šećera
- 4 žumanjka
- korica limuna
- 1 žlica limunovog soka
- pola vrećice praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 Zdenka maslac
- 500 g brašna
- šećer u prahu
- pekmez od marelice
Uskrsni linzeri
Linzeri, lijepljeni prhki keksići s marmeladom nezaobilazan su dio svakog blagdanskog stola.
Sastojci
Mikserom povežite šećer, žumanjke, koricu limuna, limunov sok, prašak za pecivo, vanilin šećer i Zdenka maslac sobne temperature. U sjedinjene sastojke dodajte 500 g brašna i umijesite rukom. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Podijelite tijesto na četvrtine i razvaljajte ga. Koristite kalupe po želji. Linzere pecite na 180 C oko 7 minuta. Pospite ih šećerom u prahu i spojite pekmezom od marelice.