Uskrsni linzeri

Linzeri, lijepljeni prhki keksići s marmeladom nezaobilazan su dio svakog blagdanskog stola.

Sastojci

  • 150 g šećera
  • 4 žumanjka
  • korica limuna
  • 1 žlica limunovog soka
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1 Zdenka maslac
  • 500 g brašna
  • šećer u prahu
  • pekmez od marelice

Mikserom povežite šećer, žumanjke, koricu limuna, limunov sok, prašak za pecivo, vanilin šećer i Zdenka maslac sobne temperature. U sjedinjene sastojke dodajte 500 g brašna i umijesite rukom. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Podijelite tijesto na četvrtine i razvaljajte ga. Koristite kalupe po želji. Linzere pecite na 180 C oko 7 minuta. Pospite ih šećerom u prahu i spojite pekmezom od marelice.