Sir koji oduvijek volimo.
-
1897.
Davne 1897., počinje povijest Zdenke i njezine industrije, kada je Matija Macašek osnovao malu parnu mljekaru proizvodnjom Trapista, Groyera i maslaca.
-
1921.
Viktor Hrešić kupuje mljekaru i daje joj ime Zdenka po svojoj kćeri. Njegovim preuzimanjem za nekoliko godina započinje proizvodnja topljenog sira.
-
1945.
The company was nationalized after the Second World War and became the property of the state. With the merger of all the private surrounding dairies, a stronger increase in the purchase of milk begins
production. -
1970.
Počinje intenzivan razvoj i izgradnja novih pogona, energetike i infrastrukture, te linije za proizvodnju dehidriranih proizvoda. Zdenka postaje najveći proizvođač topljenih sireva u Jugoslaviji i sinonim za topljeni sir.
-
2008.
Tvrtka je nakon poslijeratne stagnacije privatizirana i počinje značajno investiranje u modernizaciju i nabavku novih proizvodnih linija, postrojenja i opreme.
-
Danas
Zdenka brand je poznat dugi niz godina, a ta prepoznatljivost se održava i danas. Kultura konzumiranja Zdenka topljenih sireva prenosi se s koljena na koljeno. Starije generacije nije potrebno animirati na potrošnju topljenih sireva stoga su naše marketinške aktivnosti usmjerene na mlađe generacije, osobito mlade roditelje za koje želimo da ljubav prema topljenom siru prenose na svoju djecu.