- 300 grama čokolade
- 80 grama maslaca
- 3 jaja
- 150 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 160 grama glatkog i 160 oštrog brašna
- 1 žličica prašak za pecivo
- Šećer u prahu
Blagdanski raspucanci
Prekrasan recept za najljepši božićni ugođaj.
Sastojci
- Na pari rastopite čokoladu i maslac.
- U zasebnoj posudi izmiksajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli dok smjesa ne postane pjenasta.
- Otopljenu čokoladu dodajte u smjesu s jajima i miješajte dok se sve ne sjedini.
- Dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu pokrijte i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje 3 sata, a idealno preko noći.
- Oblikujte kuglice od ohlađene smjese i obilno ih uvaljajte u šećer u prahu.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C točno 10 minuta kako bi bili hrskavi izvana, a meki iznutra.