Blagdanski raspucanci

10 osoba
30 minuta

Prekrasan recept za najljepši božićni ugođaj.

Sastojci

  • 300 grama čokolade
  • 80 grama maslaca 
  • 3 jaja
  • 150 grama šećera 
  • 1 vanilin šećer 
  • prstohvat soli
  • 160 grama glatkog i 160 oštrog brašna
  • 1 žličica prašak za pecivo 
  • Šećer u prahu
  • Na pari rastopite čokoladu i maslac.
  • U zasebnoj posudi izmiksajte jaja, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli dok smjesa ne postane pjenasta.
  • Otopljenu čokoladu dodajte u smjesu s jajima i miješajte dok se sve ne sjedini.
  • Dodajte brašno i prašak za pecivo te miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Smjesu pokrijte i ostavite da odstoji u hladnjaku najmanje 3 sata, a idealno preko noći.
  • Oblikujte kuglice od ohlađene smjese i obilno ih uvaljajte u šećer u prahu.
  • Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C točno 10 minuta kako bi bili hrskavi izvana, a meki iznutra.