- 100 g Zdenka topljenog sira
- 200 g Zdenka svježeg sira
- 50 g maslaca
- sol
- papar
- mljevena paprika
- kosani peršin (2 žlice)
- papar grubo tucani
Loptice od sira
Hrskave izvana i savršeno mekane iznutra, ove loptice se tope u ustima, oslobađajući bogati okus sira i čineći ih savršenim predjelom ili snackom za svaku priliku.
Sastojci
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte topljeni sir i propasirani svježi sir. Po želji dodajte soli i papra, dobro izmiješajte, ostavite jedan sat u hladnjaku da očvrsne. Nakon toga oblikujte loptice i svaku uvaljajte ili u papriku, sitno kosani peršin ili grubo tucani papar, tako da dobijete loptice različite boje. Loptice složite u staklenu posudu, u papirnate kapsule ili na listove zelene salate. Ovakav specijalitet možete pripremiti kad očekujete drage goste ili ćete ga planirati uz ostala jela ako pripremate „hladni bife“.