- 2 lista tankog tijesta za savijače
- 40 g brašna
- 2 dl mlijeka
- 30 g Zdenka maslaca
- papar
- sol
- muškatni oraščić
- 1 žlica kosanog peršina
- 75 g Zdenka topljenog sira za mazanje
- 1 jaje
- mrvice za paniranje
- ulje za prženje
Hrskavi pohani štapići
Hrskavi štapići koje će Vaša djeca obožavati.
Sastojci
Od maslaca i brašna pripremite svijetlu zapršku i zalijte mlijekom, pa kuhajte oko 10 minuta. Začinite paprom i muškatnim oraščićem i dodajte peršin i soli po želji. Pripremljenu smjesu ohladite i izmiješajte s topljenim sirom izrezanim na kockice i nadjenite tanko tijesto i to na samom početku lista, pa savijte u oblik tanke savijače. Nakon toga režite oštrim nožem i kratko popržite na vrućem ulju. Poslužite tople kao pikantne zalogaje uz piće po želji.