Zapečene školjkice sa sirom i špinatom

Zapečene školjke sa sirom i špinatom su poput malih čarolija na tanjuru, gdje se nježna, meka tekstura školjki savršeno uklapa s bogatim, kremastim sirom, začinjenim špinatom. 

Sastojci

Za okruglu posudu promjera 28 cm:

  • 250g školjkica tjestenine
  • 1 konzerva cherry rajčica od 400g
  • 10 listova bosiljka
  • 1 žličica suhog timijana
  • 1 žličica papra
  • sol I šećer po ukusu

Punjenje:

  • 150g Zdenka original sirnog namaza
  • 150g odmrznutog špinata
  • 150 g Zdenka Sport sira naribanog
  • 50g za posipanje
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli,
  • 1 žličica papra

Za premaz posude: 50 g Zdenka maslaca (omekšalog)

Za početak skuhajte tjesteninu po uputstvima s pakiranja, ocijedite ju i pustite da se prohladi. Punjenje pripremite tako da sirnom namazu dodate odmrznuti špinat, naribani Zdenka Sport sir, jaje, sol i papar pa kratko izradite mikserom samo da se sjedini. Punjenje prebacite u slastičarsku vrećicu kako biste lakše punili školjkice. Posudu zatim premažite Zdenka maslacem. Na dno odmah istresite cherry rajčice, pa bosiljak, timijan, papar te žličicu soli i šećera.

Lagano promiješajte. Svaku školjkicu punite punjenjem, a onda slažite u posudu na podlogu od rajčica. Slažete tako da punjenje bude prema gore, a slažete od vanjskog ruba prema unutarnjem.

Školjkice prekrijte aluminijskom folijom pa pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 30 minuta, uklonite foliju, pospite gore još 50g Zdenka sport naribanog sira i pecite još 30 minuta.

Poslužite toplo.