Čardaš Cheeseburger

2 people
45 minuta

Klijent treba osmisliti opis. 

Sastojci

800 g mljevenog junećeg mesa koje ima masnoće, 2 žličice soli, 1 žličica svježe mljevenog papra, 200g Zdenka Čardaš Trapist sira u listićima, Majoneza, Svježa zelena salata, Rajčica, Prženi hrskavi luk, Ulje za prženje

Za početak pripremite meso. Dodajte mesu sol i papar pa promiješajte dobro. Probajte i dodajte još soli po potrebi. Formirajte pljeskavice tako da svaka ima 200g. Salatu operite I odvojite listove za burger. Rajčicu narežite na ploške. Burger peciva prerežite na pola pa ih kratko tostirajte u tosteru. Još topla peciva premažite maslacem. Na tavi zagrijte 3 žlice ulja. Pripremljene pljeskavice pecite po 3 minute sa svake strane. Nakon pečenja sa svake strane, na svaku pljeskavicu stavite po 2 fete Zdenka Čardaš trapist sira, poklopite poklopcem i pustite da se topi 1 minutu. Na donji dio burger peciva stavite dva lista salate, toplu pljeskavicu, 4 ploške rajčice, 1,5 žličicu majoneze, prženi hrskavi luk te gornji dio burger peciva. Poslužite toplo.