Cheese Scones

Ovdje ide opis proizvoda koji nemamo i koji treba osmisliti sa strane klijenta. 

Sastojci

30 g glatkog brašna, Žličica parka za pecivo, 60 g hladnog Zdenka maslaca, 100 ng naribanog Zdenka sira s Tartufima+30 g za gore, 130 ml mlijeka sobne temperature, 1 žličica soli, prstohvat papra

Brašnu dodajte prašak za pecivo i sol. Promiješajte.

Maslac narežite na kockice pa dodajte brašnu.

Prstima utrljajte maslac u brašno dok ne dobijete mrvičastu smjesu.

Dodajte paper, naribani sir pa promiješajte.

Na kraju dodajte mlijeko i promiješajte da se sve sjedini.

Tijesto prebacite na radnu površinu pa lagano razvaljajte na pravokutnik. Preklopite na pola, a onda open rastanjite i ponovite preklapanje još jednom.Tijesto vam treba biti debljine 2cm pa ga formirajte  u pravokutnik nakon preklapanja.

Pravokutnik prerežite po duljini napola. Zatim svaku stranu pravokutnika izrežite s oštrim nožem u trokutiće - sconese. Od svake stranice ćete dobiti po 4 veća ili 8 manjih sconesa.

Sconese posložite po posudi za pečenje obloženoj papirom za pečenje. Pospite gore s ostatkom naribanog Zdenka sira s tartufima i pecite 25-30 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.