- 800 g mljevenog junećeg mesa koje ima masnoće
- 2 žličice soli
- 1 žličica svježe mljevenog papra
- 200g Zdenka Čardaš Trapist sira u listićima
- Majoneza
- Svježa zelena salata
- Rajčica
- Prženi hrskavi luk
- Ulje za prženje
Čardaš Cheeseburger
Čardaš cheeseburger je neodoljiva kombinacija sočnog junećeg odreska, rastopljenog sira i svježeg povrća, savršeno složena u mekanom pecivu.
Sastojci
Za početak pripremite meso. Dodajte mesu sol i papar pa promiješajte dobro. Probajte i dodajte još soli po potrebi. Formirajte pljeskavice tako da svaka ima 200g. Salatu operite i odvojite listove za burger. Rajčicu narežite na ploške. Burger peciva prerežite na pola, pa ih kratko tostirajte u tosteru. Još topla peciva premažite maslacem. Na tavi zagrijte 3 žlice ulja. Pripremljene pljeskavice pecite po 3 minute sa svake strane. Nakon pečenja sa svake strane, na svaku pljeskavicu stavite po 2 fete Zdenka Čardaš sira, poklopite poklopcem i pustite da se topi 1 minutu. Na donji dio burger peciva stavite dva lista salate, toplu pljeskavicu, 4 ploške rajčice, 1,5 žličicu majoneze, prženi hrskavi luk te gornji dio burger peciva. Poslužite toplo.