Proteinski kruh

4 osobe
60 minuta

Mala škola zdravih obroka i slastica - epizoda 4

Sastojci

  • 250 g zobenih posija
  • 30 g brašna od slanutka
  • 15 g kokosovog brašna
  • 15 g lanenog brašna
  • 15 g bademovog brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • 500 g Zdenka svježeg posnog sira
  • 15 g sitne soli
  • 4 jaja M veličine

 

  • Pripremite kalup tako da ga obložite papirom za pečenje.
  • Zagrijte pećnicu na 170 °C.
  • U zdjeli dobro promiješajte sve suhe sastojke.
  • U zasebnoj posudi miksajte sir i sol, zatim dodajte jedno po jedno jaje, dobro miksajući nakon svakog dodavanja.
  • U mokre sastojke umiješajte suhe sastojke i dobro izradite glatku smjesu.
  • Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
  • Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 45 minuta. Kruh je pečen kad dobije zlatno-smeđu koricu, a čačkalica ubačena u sredinu izađe s nekoliko vlažnih mrvica.
  • Izvadite kruh iz kalupa i pažljivo ga okrenite na rešetku za hlađenje.
  • Vrlo je važno da se kruh dobro ohladi i posuši. Prekrijte ga čistom pamučnom krpom i ostavite da se hladi preko noći na sobnoj temperaturi.
  • Savjet: U proteinski kruh možete dodati sjemenke po želji. Ako koristite suncokretove sjemenke, nemojte se zabrinjavati ako primijetite da su pozelenjele. Ta promjena boje je normalna kemijska reakcija na sodu bikarbonu (sastojak praška za pecivo), i sjemenke su potpuno sigurne za konzumaciju.