Zobeni muffini s palentom

4 osobe
45 minuta

Mala škola zdravih obroka i slastica - epizoda 3

Sastojci

  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 8 žlica sitnih zobenih pahuljica
  • 8 žlica palente
  • 1 žličlica sjemenki lana
  • 1 žličica sezama
  • 1 žličica suncokretovih sjemenki
  • 1 žličica dmBio koštica bundeve
  • 150 g Zdenka Classic topljenih trokutića
  • 100 g svježeg špinata
  • 50 g maslina bez koštica
  • ½ žlicice soli
  • U zdjeli najprije pomiješajte maslinovo ulje i jogurt. Zatim dodajte prašak za pecivo, mljevene zobene pahuljice i palentu te sve dobro sjedinite.
  • U smjesu dodajte Zdenka Classic trokutiće, sitno nasjeckani špinat i masline narezane na male komadiće. Trebate dobiti glatku, ali ne pregustu smjesu.
  • Smjesu pažljivo rasporedite u kalupe za muffine, pospite ih omiljenim sjemenkama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 do 30 minuta, dok muffini ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  • Savjet: poslužite uz osvježavajući jogurt.