- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 200 ml jogurta
- 8 žlica sitnih zobenih pahuljica
- 8 žlica palente
- 1 žličlica sjemenki lana
- 1 žličica sezama
- 1 žličica suncokretovih sjemenki
- 1 žličica dmBio koštica bundeve
- 150 g Zdenka Classic topljenih trokutića
- 100 g svježeg špinata
- 50 g maslina bez koštica
- ½ žlicice soli
Zobeni muffini s palentom
Mala škola zdravih obroka i slastica - epizoda 3
Sastojci
- U zdjeli najprije pomiješajte maslinovo ulje i jogurt. Zatim dodajte prašak za pecivo, mljevene zobene pahuljice i palentu te sve dobro sjedinite.
- U smjesu dodajte Zdenka Classic trokutiće, sitno nasjeckani špinat i masline narezane na male komadiće. Trebate dobiti glatku, ali ne pregustu smjesu.
- Smjesu pažljivo rasporedite u kalupe za muffine, pospite ih omiljenim sjemenkama i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 do 30 minuta, dok muffini ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Savjet: poslužite uz osvježavajući jogurt.