Uštipci “Zdenka”

U 2 dl posoljene i vruće vode stavite margarin da se rastopi, pa polagano ukuhajte brašno neprekidno miješajući. Kad se tijesto počne odvajati od dna, skinite ga sa štednjaka i ohladite. Nakon toga umiješajte jaja (jedno po jedno) i izrezani topljeni sir sa šunkom. Navlaženim dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha i pržite u vrućem ulju. Servirajte tople uz neki hladni preljev (tartar,vrhnje i sl.) ili uz salatu. Da bi vam se topljeni sir lakše rezao na kockice, potrebno ga je neko vrijeme držati u hladnjaku.

Sastojci

2 dl vode,sol,100 g glatkog brašna,3 jaja (manje veličine),70 g margarina,3 kocke Zdenka topljenog sira "Šunka",ulje za prženje

U 2 dl posoljene i vruće vode stavite margarin da se rastopi, pa polagano ukuhajte brašno neprekidno miješajući. Kad se tijesto počne odvajati od dna, skinite ga sa štednjaka i ohladite. Nakon toga umiješajte jaja (jedno po jedno) i izrezani topljeni sir sa šunkom. Navlaženim dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha i pržite u vrućem ulju. Servirajte tople uz neki hladni preljev (tartar,vrhnje i sl.) ili uz salatu. Da bi vam se topljeni sir lakše rezao na kockice, potrebno ga je neko vrijeme držati u hladnjaku.