- 4 jaja
- 400 g šećera
- 10 žlica mlijeka
- 8 žlica meda
- 1 žlica začina za medenjake
- 1 žlica cimeta
- 1 žlica sode bikarbone
- 200 g Zdenka maslaca
- prstohvat soli
- 900 g brašna
Sastojci za glazuru:
- Bjelanjak
- 250 g šećera u prahu
- 1 žlica limunovog soka
Mirisni medenjaci koji će upotpuniti svaki blagdanski stol.
Sastojci za glazuru:
Na laganoj vatri promiješajte jaja i šećer. Dodajte mlijeko, med, začin za medenjake, cimet, Zdenka maslac, sodu bikarbonu i prstohvat soli. U smjesu sobne temperature dodajte glatko brašno. Ostavite tijesto da se hladi par sati pa podijelite na četiri jednaka dijela.
Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini i kalupima izrežite medenjake. Pecite na 180 °C oko 10 minuta.
Glazuru napravite od bjelanjka, šećera u prahu i limuna. Medenjake ukrasite po želji.