Mađarica koja se pamti

10 osoba
90 minuta

Mađarica, kraljica među kolačima, je pravi klasik koji nikada ne izlazi iz mode! Njeni elegantni slojevi tankih, mekanih kora i bogate, kremaste čokoladne kreme stvaraju savršenu harmoniju ukusa. 

Sastojci

KORE

  • 600 grama brašna
  • 1/2 pzp
  • 2 jaja
  • 100 grama maslaca
  • 200 mililitara mlijeka
  • 200 grama šećera

KREMA

  • 1,5 l mlijeka
  • 200 grama čokolade
  • 6 žlica oštrog brašna
  • 300 grama šećera
  • 150 grama maslaca

GLAZURA

  • 100 grama čokolade
  • 3 žlice ulja

Priprema tijesta:

  1. U zdjeli pomiješajte prvo suhe sastojke, a zatim dodajte mokre.
  2. Zamijesite tijesto i podijelite ga na pet jednakih dijelova.
  3. Svaki dio tanko razvaljajte u kore debljine 2-3 mm.
  4. Kore izbockajte vilicom kako bi ostale ravne tijekom pečenja.
  5. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 °C, 4-5 minuta po kori.

Priprema kreme:

  1. U loncu na laganoj vatri otopite šećer i dodajte litru mlijeka. Ostavite da zakuha.
  2. U drugoj posudi izmiješajte brašno, kakao i pola litre mlijeka.
  3. Polako dodajte smjesu u lonac s prokuhanim šećerom i mlijekom, neprestano miješajući.
  4. Kuhajte kremu na laganoj vatri dok se ne pojave balončići.
  5. Maknite s vatre, dodajte maslac i čokoladu te miješajte dok se sastojci ne otope.

Slaganje mađarice:

  1. Kore premažite kremom, slažući ih jednu na drugu. Na zadnju koru postavite težak predmet kako bi se mađarica ravnomjerno stisnula. Ostavite da stoji otprilike 2 sata.

Priprema glazure:

  1. Otopite sve sastojke za glazuru na pari.
  2. Prelijte glazuru preko mađarice i ostavite da se hladi najmanje 4 sata, a idealno preko noći.