- 2 lista lisnatog tijesta (odmrznutog)
- 3-4 žlice pesta (po želji: klasični, crveni ili od bosiljka)
- Zdenka Mozzarella rezani sir
- 1 jaje
- svježi začini (bosiljak ili peršin, sitno sjeckani)
- Zdenka tvrdi ili polutvrdi sir - za izrezivanje zvjezdica nakon pečenja
- drveni ražnjići
Mozzarella & pesto božićni borići
Ovi dekorativni i ukusni slani borići od lisnatog tijesta idealni su za blagdanska druženja. Puni su aromatičnog pesta i Zdenka Mozzarella rezanog sira, a završno se ukrašavaju zvjezdicom od tvrdog ili polutvrdog Zdenka sira.

Sastojci
Priprema
- Razvucite jedan list lisnatog tijesta na papir za pečenje.
- Tijesto ravnomjerno premažite pestom.
- Rasporedite Zdenka Mozzarella rezani sir po pestu tako da što bolje pokrije površinu.
- Preklopite drugim listom lisnatog tijesta.
- Tijesto narežite na ravne trakice širine oko 1,5-2 cm.
- Svaku trakicu savijte u oblik malog božićnog drvca (npr. lijevo-desno u izmjeničnim „naborima“). Nježno ih nabodite na drveni ražnjić kako bi zadržali oblik.
- Umutite jaje i pomiješajte ga sa sitno sjeckanim svježim začinskim biljem.
- Boriće premažite ovom aromatičnom smjesom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 12-15 minuta, dok ne postanu zlatni i lisnato se lijepo ne napuhne.
- Kada se borići ispeku, ostavite ih 1-2 minute da se prohlade. Od tvrdog ili polutvrdog Zdenka sira izrežite male zvjezdice kalupom za kekse. Pažljivo ih nataknite na vrh ražnjića iznad borića.














