PROLJETNA SALATA:
• Krumpir temeljito operite i narežite na četvrtine s korom. Stavite ga na lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem, posolite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta.
• Dok se krumpir peče, skuhajte leću i jaja. U tavi kratko pecite ili skuhajte šparoge. Nasjeckajte mladi luk, rotkvicu i Zdenka feta sir.
• Za preljev pomiješajte nasjeckani kopar, maslinovo ulje, limunov sok, senf, sol i papar.
• Sve sastojke sjedinite i dobro promiješajte.
SVINJSKI KOTLETI:
• Pomiješajte krušne mrvice s naribanim Zdenka Bilogorskim sirom. Svaki svinjski kotlet prvo premažite maslinovim uljem, zatim ga uvaljajte u pripremljenu smjesu mrvica i sira.
• Zagrijte roštilj. Odaberite Ručni program ili Program Svinjetina (ovisno o modelu) i pritisnite OK. Kada završi predgrijavanje, otvorite roštilj, stavite kotlete na roštiljne ploče i zatvorite poklopac. Pečenje započinje automatski. Kotlete pecite dok pokazivač ne postane crven ili dok se na zaslonu ne prikaže “Dobro pečeno”.
• Poslužite kotlete sa svježom salatom od rukole i crvenog luka. Po vrhu naribajte još malo Zdenka Bilogorskog sira za dodatnu aromu.