Proljetna salata i svinjski kotleti

2 osobe
60 minuta

Mala škola zdravih obroka i slastica - epizoda 10

Sastojci

PROLJETNA SALATA:

• 100 g cherry rajčice
• 100 g Zdenka feta sira
• 100 g leće
• 6 debelih šparoga
• 4 veća mlada krumpira
• 4 rotkvice
• 2 srednja mlada luka
• 2 jaja

Za preljev:

• 50 ml ulja uljane repice
• 30 ml limunovog soka
• 1 žličica senfa
• kopar
• papar i sol

 

SVINJSKI KOTLETI:

• 4 svinjska kotleta
• 3 šalice krušnih mrvica
• 2 žlice maslinovog ulja
1⁄2 šalice ribanog Zdenka Bilogorskog sira
• papar i sol

 

 

PROLJETNA SALATA:

• Krumpir temeljito operite i narežite na četvrtine s korom. Stavite ga na lim za pečenje, prelijte maslinovim uljem, posolite i pecite u pećnici zagrijanoj na 220 °C oko 15 minuta.
• Dok se krumpir peče, skuhajte leću i jaja. U tavi kratko pecite ili skuhajte šparoge. Nasjeckajte mladi luk, rotkvicu i Zdenka feta sir.
• Za preljev pomiješajte nasjeckani kopar, maslinovo ulje, limunov sok, senf, sol i papar.
•  Sve sastojke sjedinite i dobro promiješajte.

 

SVINJSKI KOTLETI:

• Pomiješajte krušne mrvice s naribanim Zdenka Bilogorskim sirom. Svaki svinjski kotlet prvo premažite maslinovim uljem, zatim ga uvaljajte u pripremljenu smjesu mrvica i sira.
• Zagrijte roštilj. Odaberite Ručni program ili Program Svinjetina (ovisno o modelu) i pritisnite OK. Kada završi predgrijavanje, otvorite roštilj, stavite kotlete na roštiljne ploče i zatvorite poklopac. Pečenje započinje automatski. Kotlete pecite dok pokazivač ne postane crven ili dok se na zaslonu ne prikaže “Dobro pečeno”.
• Poslužite kotlete sa svježom salatom od rukole i crvenog luka. Po vrhu naribajte još malo Zdenka Bilogorskog sira za dodatnu aromu.