Biskvit:
- 200 g Petit Beure keksi
- 50 g Zdenka maslaca
- 3 žlice šećera
Krema 1:
- 500 g svježeg Zdenka sira
- 4 jaja
- 1 limun
- 5 žlica šećera
Krema 2:
- 400 g kiselog vrhnja 20% ili milerama
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice šećera
Savršena slastica koja objedinjuje bogat, kremasti sloj sira i hrskavu koru od keksa, često upotpunjena svježim voćem ili čokoladom, stvarajući luksuzni desert koji zadovoljava sva čula.
Biskvit:
Krema 1:
Krema 2:
Samljeti kekse te u smjesu dodati šećer i maslac. Rukom izraditi smjesu te ju staviti u kalup za tortu promjera 26cm. Staviti peći u prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon toga smanjiti temperaturu na 170 te peći još 3-4 minute.
U sir dodati jaja, šećer i sok od cijelog limuna te dodatno izmiksati. Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170°C oko 20 minuta. Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksati i polako preliti preko gotove žute kreme, te vratiti u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostaviti dok se pećnica ne ohladi. Spremiti u hladnjak i ostaviti par sati da se krema stisne do kraja.
Ukrasiti po želji.