Blagdanski kuglof

Blagdanski kuglof neodoljivog okusa. 

Sastojci

  • 300 grama brašna
  • 250 grama šećera
  • Pola praška za pecivo
  • 2 deci soka od svježe iscjeđene naranče
  • kora jedne naranče
  • kora jednog limuna 
  • 6 jaja
  • prstohvat soli

Pomiješati suhe sastojke u jednoj zdjeli (brašno, šećer, prašak za pecivo). Dodati u suhu smjesu i izmiješati sok od naranče, koru naranče i limuna. Dodati žumanjke u tu smjesu. Zatim izmiksati u drugoj zdjeli bjelanjke s prstohvatom soli. Dodati u žutu smjesu i lagano sjediniti bjelanjke. 

Smjesu izliti u kalup za kuglof (bez dodavanja ulja ili masnoća na kalup). Staviti peći na 150 stupnja, sat vremena. 

Nakon što se izvadi iz pećnice, postaviti kalup na šalice i okrenuti naopako da se hladi minimalno sat vremena. Lagano odvojiti kuglof od kalupa špatulom kako bi se lakše izvadio van.