- 300 grama brašna
- 250 grama šećera
- Pola praška za pecivo
- 2 deci soka od svježe iscjeđene naranče
- kora jedne naranče
- kora jednog limuna
- 6 jaja
- prstohvat soli
Blagdanski kuglof
Blagdanski kuglof neodoljivog okusa.
Sastojci
Pomiješati suhe sastojke u jednoj zdjeli (brašno, šećer, prašak za pecivo). Dodati u suhu smjesu i izmiješati sok od naranče, koru naranče i limuna. Dodati žumanjke u tu smjesu. Zatim izmiksati u drugoj zdjeli bjelanjke s prstohvatom soli. Dodati u žutu smjesu i lagano sjediniti bjelanjke.
Smjesu izliti u kalup za kuglof (bez dodavanja ulja ili masnoća na kalup). Staviti peći na 150 stupnja, sat vremena.
Nakon što se izvadi iz pećnice, postaviti kalup na šalice i okrenuti naopako da se hladi minimalno sat vremena. Lagano odvojiti kuglof od kalupa špatulom kako bi se lakše izvadio van.