Očišćeni špinat obarite u malo slane vode te ga ocijedite i razdijelite na dva dijela. Šunku izrežite na kockice i kratko popržite na ulju. U vatrostalnu zdjelu stavite jedan dio špinata, rasporedite šunku i prelijte s pola količine gotovog preliva. Stavite preostali špinat, prelijte s prelivom i po vrhu složite sir izrezan u ploške. Sve zapecite.
Na vrućem maslacu svijetlo popržite kosani luk, dodajte brašno, te zalijte s mlijekom. Sve dobro izmiješajte, dodajte sol, papar, muškatni oraščić i kuhajte kratko dok ne dobijete rijetku kašicu.
Tvrdo kuhana jaja razrežite po duljini na dvije jednake polovice. Pažljivo izvadite žutanjke pa ih protisnite kroz žičano cjedilo. Zatim dodajte sir, papar, sol, kečapi sve dobro izmiješajte. Smjesu stavite u vrećicu sa tuljcem za ukrašavanje, pa punite udubine bjelanjaka. Svaku polovicu jaja stavite na mali list salate i poslužite kao hladno predjelo.
Meso po duljini zarežite (napravite džep), posolite i nadjenite ploškama slanine i trokutima sira. Otvor pričvrstite čačkalicama. Na ugrijanom ulju naglo ispecite meso s obje strane, a zatim na smanjenoj temperaturi pokriveno dalje pirjajte . Napola omekšanom mesu dodajte kosani luk i češnjak. Na kraju zalijte vinom i vrhnjem, pa stavite da sve dobro prokuha. Po potrebi dodatno začinite. Meso izrežite i poslužite po želji s pirjanim povrćem ili krumpirom.
Odmrznuto tijesto razvaljajte tanko i izrežite veličine oblika kalupa u kojem ćete košarice peći. Zatim ga položite u kalupe (modle), a po površini tijesta složite sir izrezan u kockice. Jaja, mlijeko i brašno dobro umiješajte, dodajte začine i prelijte preko tijesta. (Ova zaljevka ne smije prelaziti više od ¾ visine kalupa-modla). Stavite košarice peći oko 15 min. u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 220˚C. Poslužite vruće uz pivo ili čaj.
Na ugrijani margarin ili maslac stavite brašno, promiješajte, zalijte mlijekom, te kuhajte miješajući oko 15 minuta. Zatim dodajte na veće kocke izrezani sir , papar, senf, sol, te ponovo kuhajte dok se sir jednakomjerno ne otopi. Na kraju umiješajte iskosano tvrdo jaje i zeleni peršin. „Šampinjon“ umak možete poslužiti uz razne pečenke ili naglo pečene odreske.
Trokute sira uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, te ponovo umočite u jaja i mrvice. Pržite kratko s jedne i druge strane na dobro ugrijanom ulju. Servirajte toplo, obavezno uz tartar umak, koji ćete pripremiti od gotove majoneze, kiselog vrhnja, kosanih kiselih krastavaca, peršina i ostalih začina po želji.
Napomena: Da bi trokute topljenog sira lakše panirali, poželjno je da sir držite u hladnjaku prije nego što počnete pripremati obrok.
U 2 dl posoljene i vruće vode stavite margarin da se rastopi, pa polagano ukuhajte brašno neprekidno miješajući. Kad se tijesto počne odvajati od dna, skinite ga sa štednjaka i ohladite. Nakon toga umiješajte jaja (jedno po jedno) i izrezani topljeni sir sa šunkom. Navlaženim dlanovima oblikujte kuglice veličine oraha i pržite u vrućem ulju. Servirajte tople uz neki hladni preljev (tartar,vrhnje i sl.) ili uz salatu. Da bi vam se topljeni sir lakše rezao na kockice, potrebno ga je neko vrijeme držati u hladnjaku.
Oprane paprike posušite i izrežite svaku na 4 kriške i odstranite koštice. Sir, vrhnje, papar i malo soli izgnječite vilicom i stavite u vrećicu sa ukrasnim tuljcem, istisnite u svaku krišku paprike dio pripremljenog nadjeva. Ukrasite peršinovim listom i poslužite kao predjelo.
U juhi skuhajte na kolutiće izrezanu mrkvu, zatim dodajte ocijeđeni grah, posebno skuhanu tjesteninu, papar, lovor, mažuran i sve zajedno prokuhajte. Posebno izmiješajte sir, vrhnje i malo vruće juhe, pa dodajte u pripremljenu juhu od graha. Poslužite toplo.
Zamjesiti tijesto i ostaviti pola sata da odmori. Za nadjev je potreban svježi sir, žumanjak, šećer, vanilin šećer, grožđice. Sve zajedno promiješati i puniti kiflice. Kada su pečene posuti šećerom u prahu.
Kruh prepeći na tavi i namazati Zdenka maslacem. Nakon toga, dodati gaudu i panona salamu. Dodatno pripremite kuhana jaja.
Od svih sastojaka napravite oblik srca koristeći kalup.
Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte topljeni sir i propasirani svježi sir. Po želji dodajte soli i papra, dobro izmiješajte , ostavite 1 sat u hladnjaku da očvrsne. Nakon toga oblikujte loptice i svaku uvaljajte ili u papriku, sitno kosani peršin ili gubo tucani papar, tako da dobijete loptice različite boje. Loptice složite u staklenu posudu, u papirnate kapsule ili na listove zelene salate. Ovakav specijalitet možete pripremiti kad očekujete drage goste ili ćete ga planirati uz ostala jela ako pripremate „hladni bife“.
Krastavce ogulite i izrežite na kocke. Ohlađeni sir također izrežite na kocke. Kukuruz dobro ocijedite, a kopar grubo isjeckajte. Sve pomiješajte s majonezom kojoj ste dodali kiselo vrhnje, papar, sol i sok od limuna. Salatu ostavite da kratko odstoji na hladnom mjestu pa je ukrasite kolutovima neoguljenog krastavca i koprom.
Oguljene krumpire razrežite na dvije jednake polovice i žličicom izdubite sredinu krumpira. Krumpir kratko prokuhajte ( 5-7 minuta) u slanoj vodi. Složite ga u vatrostalnu posudu, nadjenite mesom. Kada krumpir omekša prelijte ga s umakom i kratko zapecite. Poslužite uz salatu.
Na vruće ulje stavite kosani luk, slaninu i meso. Dodajte sol,papar i mažuran, te sve skupa ispirjajte. Kad se malo ohladi umiješajte istučeno jaje.
Na vrućem margarinu svijetlo popržite brašno, zalijte juhom i prokuhajte. Na kraju dodajte izrezani sir i kosani peršin.
Makarone skuhajte u slanoj vodi,ocijedite i stavite u posudu. Vruće ih prelijte toplim umakom od sira i poslužite.
U posudu stavite slatko vrhnje i kada zakipi dodajte Zdenkin topljeni sir „Šampinjon“ , „Šunka“ i izrezani Camembert sir. Miješajte na umjerenoj temperaturi dok se sir ne rastopi. Dodajte kosani peršin.
Staviti luk u tavu s uljem i pirjati sve dok se ne istopi. Dodati nasjeckane šampinjone i popržiti. U međuvremenu nasjeckati slaninu, peku i salamu na sitne komadiće i naribati Zdenka sir ili ga nasjeckati na komadiće. Poslagati listove za pitu u tepsiju, posuti pirjanim gljivama, pekom, slaninom, salamom i sirom te zarolati listove. Na kraju posuti vrhnje za kuhanje te sezam po želji. Peći 25 minuta.
Od maslaca i brašna pripremite svijetlu zapršku i zalijte mlijekom, pa kuhajte oko 10 minuta. Začinite paprom i muškatnim oraščićem i dodajte peršin i soli po želji. Pripremljenu smjesu ohladite i izmiješajte s topljenim sirom izrezanim na kockice i nadjenite tanko tijesto i to na samom početku lista, pa savijte u oblik tanke savijače. Nakon toga režite oštrim nožem i kratko popržite na vrućem ulju. Poslužite tople kao pikantne zalogaje uz piće po želji.
Na malo maslinovog ulja kratko popržiti češnjak tek toliko da zamiriše te dodati zamrznute plodove mora. Kratko prodinstati te dodati bijelo vino. Par minuta prokuhati i dodati vrhnje za kuhanje te trokute sira. Sve zajedno još par minuta kuhati. Špagete skuhamo prema uputama u blago zasoljenoj vodi. Gotov umak preliti preko špageta.
Na ulju popržiti sitno isjeckan luk, dodati mljeveno meso te ga dinstati. Dodati žlicu vegete, sol i papar (po želji). Nakon toga, dodati pasiranu rajčicu i 1 žlicu koncentrata od rajčice. Kuhati dok se umak ne reducira (ne dugo). Na kraju dodati bosiljak po želji.
Bešamel: na otopljeni maslac popržiti brašno, dodati mlijeko, sol i papar po želji te miješati dok se ne zgusne. Na tepsiju (nauljenu) prvo staviti bešamel, zatim slagati nekuhane lazanje, dodati bešamel, mljeveno meso, naribati sloj Gauda Zdenka sira i 1 trokutić Zdenka sir specijal rasporediti po kori. Isti postupak ponoviti dok se ne iskoriste sve lazanje, tj. bude tri reda lazanja te završni sloj samih lazanja-kora.
U posudi izmiješati 2 kisela vrhnja, 2 jaja, sol i papar te preliti preko zadnjeg reda lazanja-kora. Na kraju naribati Gauda sir i staviti sve u pećnicu. Peći 45 minuta na 220 C.
Lazanje je najbolje poslužiti nakon 15min uz svežu sezonsku salatu! Dobar tek!
Popržiti slaninu na malo masnoće i dodati šunku te Zdenka sir i zaliti vrhnjem za kuhanje.
Pustiti da voda provrije, dodati tortelline te posoliti i dodati papar po potrebi. Ostaviti tijesto da odstoji te u umak umiješajti razmućena jaja.
Dovršenim umakom prelijte tortelline kuhane u slanoj vodi.
Izmiksati zasebno u odvojenim posudama slatko vrhnje i svježi sir. Spojite sir i vrhnje u jednu posudu i zajedno izmiksajte. Podijeliti smjesu na 2 jednaka dijela te u jednu dodajti višnje. U posudu staviti redom: sloj petit keksa, kremu sa višnjama, sloj petit keksa, kremu bez bez višanja te na vrh izliti 2 skuhana preljeva u koje je dodan sok od višanja i dodano oko pola l vode.. Staviti u hladnjak i pustiti da se ohladi. U slast!
Pera mladog luka sitno isjeckajti i pomiješajti zajedno sa svim ostalim sastojcima. Po potrebi dodajti mlijeko, ako je smjesa pregusta. Izliti smjesu u tepsiju. Slaninu izrezati na tanke trakice i posložiti na površinu smjese. Peći na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Ohladiti, izrezati na kocke i poslužiti! U slast!
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto. Jednu polovinu spremiti u hladnjak, a drugu u zamrzivač. Od bjelanjaka napraviti snijeg. Zdenka sir dodati smjesi od vrhnja i jogurta. Dobro izmiješati te dodati suhe sastoje kako bi se krema ujednačila. U smjesu lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Razvaljati dio kore iz hladnjaka te njome obložiti posudu za pečenje. Preko kore izliti nadjev te ubaciti smrznute maline, a na maline naribati drugu polovinu kore koju ste izvadili iz zamrzivača. Kolač peći na 180 stupnjeva oko 45min.
Po želji posuti šećerom u prahu! Dobar tek!
Na malo maslaca popržite luk dok ne bude staklast, a zatim dodajte četkicom očišćene, na šnite narezane svježe vrganje. Dinstajte desetak minuta, potom dodajte Vegetu, bijeli papar i prstohvat mažurana. Kruh narežite na šnite i namažite ih Zdenka maslacem. Na maslac posložite tanke kolute rajčice, a na rajčicu rasporedite po jednu-dvije žlice dinstanih vrganja. Na vrganje naribajte Zdenka Sport sir te pospite origanom. Zapecite u prethodno ugrijanoj pećnici na najjačoj temperaturi dok se kruh ne osuši i sir ne rastopi.
Svaku plošku šunke premažite Zdenka „Šampinjon“ trokutićima i popaprite pa savijte u savitak. Zatim svaki savitak uvaljajte u brašno i istučeno jaje. Ponovite taj proces i stavite u vruće ulje da se kratko prži. Pohanu šunku poslužite uz svježu salatu ili tartar umak.
Zamijesite tijesto koristeći brašno, svježi sir i maslac te ostavite sat vremena u hladnjaku. Nakon što razvaljate tijesto, koristeći kalup izrežite perece. Premažite perece razmućenim jajetom i pospite sezamom. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Dobar tek! :)
Mljevene tvrde kekse pomiješati sa 100g otopljenog maslaca i 1 dcl mlijeka da dobijemo biskvit. Sve sastojke dobro promiješamo i utisnemo u kalup. Piškote poredamo okolo obruča. Za kremu 400g Zdenka posnog svježeg sira izmiksati sa 2 trokutića Zdenka sira, dodati 5 žlica bijelog i 5 žlica smeđeg šećera te 1 vanilin šećer. Od 2dcl slatkog vrhnja napraviti šlag i sve sjediniti sa smjesom od sira. Na kraju dodati maline ili drugo voće po želji. Voće može biti zamrznuto ili svježe. Ispuniti sredinu kolača kremom i ukrasiti po želji!
Ručnim mikserom pomiješajte sirni namaz sa keksima dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Oblikujte male kuglice i nabodite ih na drvene štapiće. Ostavite ih u hladnjaku na 20 minuta kako bi se smjesa stvrdnula. Otopite bijelu ili crnu čokoladu na vodenoj pari te pustite da odstoji 5 minuta. Prelijte kuglice čokoladom i položite na papir za pečenje. Ukrasite dekoracijom po želji i ostavite u ih u hladnjaku na 60 minuta.
1. Samljeti kekse te u smjesu dodati šećer i maslac. Rukom izraditi smjesu te ju staviti u kalup za tortu promjera 26cm. Staviti peći u prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva. Nakon toga smanjiti temperaturu na 170 te peći još 3-4 minute.
2.U sir dodati jaja, šećer i sok od cijelog limuna te dodatno izmiksati.
3. Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170°C oko 20 minuta.
4. Kiselo vrhnje, vanilin šećer i šećer izmiksati i polako preliti preko gotove žute kreme, te vratiti u ugašenu (ali još toplu) pećnicu i ostaviti dok se pećnica ne ohladi.
5. Spremiti u hladnjak i ostaviti par sati da se krema stisne do kraja.
6. Ukrasiti po želji.
Pomiješajte naribanu tikvicu, sir, 1 jaje, malo brašna i soli. Zagrijte maslac te i žlicom dodajte smjesu. Popečke pržite sa svake strane po 3 minute.
Na ulju pržite nasjeckane gljive dok ne omekšaju i prelijte ih izmućkanim jajima. Pri samom kraju dodajte naribani sir, malo posolite te začinite po želji.
Odstranite koricu na tostu. Između dvije kriške stavite senf, zimsku salamu i pikant sir. Nasjeckajte na male komade rajčicu i luk te pomiješajte sa bjelanjkom. Nadjenite tost i ispecite ga. Po želji poslužite uz špinat, avokado, pečene kobasice i Zdenka sir u trokutićima.
Zajedno pomiješajte brašno, jaje, malo soli, ulje i mlaku vodu. Kada ste tijesto izradili, oblikujte ga u kuglu i položite na suhi tanjur. Premažite ga uljem kako se ne bi uhvatila korica dok miruje 45 minuta. Pomiješajte sir, vrhnje i 4 jaja te posolite po ukusu. Razvucite tijesto, ispunite ga nadjevom i zarolajte. Poslužite uz svježe mlijeko i voće.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na vrećici. Na maslinovom ulju popržite sitno sjeckani crveni luk. Na luk dodajte četkicom očišćene vrganje, narezane na listiće. Dinstajte 10-ak minuta, a nakon toga dodajte Vegetu, bijeli papar i mažuran. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje i smanjite vatru. Dok se vrhnje polako zagrijava, režite u jelo Zdenka classic trokutiće i povremeno promiješajte. Zagrijavajte do vrenja ili sve dok se trokutići sasvim ne rastope. Na tanjur stavite spaghette, preko njih prelijte umak i sve pospite sitno sjeckanim peršinom.
Tjesteninu staviti kuhati, zadnje dvije minute dodati povrće zatim ocijediti i dodati Zdenka maslac. U tavi zagrijati maslinovo ulje, popržiti nasjeckani luk te dodati mljeveno meso, sitno sjeckani češnjak, sol i papar. Pržiti stalno miješajući kuhačom. Posudu za pečenje premazati Zdenka maslacem , ubaciti meso i tjesteninu s povrćem te naribati Zdenka Sport trapist. Peći na 190 stupnjeva dok se sir ne rastopi.
Kekse zdrobite i rasporedite u okrugli kalup za pečenje. Maslac otopite na laganoj vatri i prelijte preko zdrobljenih keksa.
U posudu za miješanje stavite svježi sir kojeg ste prethodno, po potrebi, ocijedili. Dodajte cijela jaja, šećer u prahu, vanilin šećer i naribanu koricu jednog limuna. Pomiješajte pjenjačom ili električnom miješalicom.
Smjesu ulijte u kalup, preko zdrobljenih keksa pa pecite 40 minuta na prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva.
U međuvremenu pomiješajte mileram sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i par kapi limunovog soka. Stavite u hladnjak.
Kad je žuti sloj cheesecakea pečen, izvadite kolač iz pećnice i ulijte bijelu kremu pa sve vratite u pećnicu na 10 minuta. Cheesecake izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom ga prebacite u hladnjak.
Po želji, cheesecake možete poslužiti sa sezonskim voćem ili nekim voćnim ili čokoladnim preljevom.
Mljevene kekse pomiješajte s maslacem te stavite u kalup. Pecite 5 minuta na 200°C. Pripremite karamel od šećera, maslaca i slatkog vrhnja. Napravite pire od prethodno izdubljene bundeve. Miksajte Zdenka sir za jelo i kolače sa šećerom. Dodajte ostale suhe sastojke, jedno po jedno jaje, vaniliju te na kraju pire od bundeve. Izlijte smjesu na kekse i peći 30 minuta na 170°C. Pripremite preljev od kiselog vrhnja, šećera i vanilije. Kada se krema ispeče, preljev izlijte, pustite da se ohladi te ukrasite karamelom.
Ocijedite breskve u cjedilu. Narežite ih na sitne kockice i dodajte sok od limuna. Pjenjačom pomiješajte Zdenka svježi sir za jelo i kolače, jogurt, šećer i vanilin šećer. Polovicu kreme od sira stavite u staklenu posudu. Na kremu stavite kockice bresaka pa ih pokrijte preostalom kremom od sira. Neka se hladi najmanje pola sata prije posluživanja.
Skuhati rižu i dodati joj Zdenka maslac kako bi bila što kremastija. Skuhati brokulu. Piletinu, papriku i luk narezati na kockice, popržiti na Zdenka maslacu i odložiti sa strane. U istu tavu doliti bijelo vino, a kada se alkohol reducira dodati grašak i brokulu te kratko prokuhati. Dodati vrhnje za kuhanje, vratiti piletinu s paprikom i lukom te kratko prokuhati. Na kraju dodati brusnice i poslužiti s rižom.
Jaja, šećer, vanilin šećer i sol istući u posudi metlicama u pjenastu smjesu. Dodati Zdenka svježi posni sir i dobro promiješati. Zatim dodati brašno s praškom za pecivo i umiješati u smjesu. Na kraju umiješajte brusnice. Oblikovati loptice i peći ih u vrućoj masnoći dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Zatim ih staviti na kuhinjski papir da se ocijede i uvaljati u rum šećer.
Otopite maslac u tavici. Umiješajte brašno pa pržite dok ne dobijete svijetložutu boju. Ulijte juhu miješajući neprekidno žlicom. Čim umak zakuha, smanjite temperaturu pa kuhajte još pet minuta. Dodajte Classic trokutiće i miješajte dok se ne otope. Kratko prokuhajte umak, posolite i začinite limunovim sokom. Umak od sira možete poslužiti uz tjesteninu, povrće ili meso.
Tijesto razvaljati, premazati ga umakom od rajčice i posuti origanom. Naribati Zdenka Edamac i posipati ga po tijestu i zatim staviti šunku u listićima. Tijesto narezati okomito na šest jednakih dijelova i svaki zarolati. Svaku rolicu prerezati po pola. Rolice složiti u lim na papir za pečenje. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći 15ak minuta (dok ne narastu i dobiju lijepu zlatnu boju). Poslužiti uz kečap ili umak po izboru.
Tikvice naribati i posoliti i ostaviti sa strane. U jednu posudu izmiješati dva jaja, Zdenka svježi posni sir, vrhnje, mineralnu i sol. Dodati tikvice i sve pomiješati u smjesu. Nauljiti dublji lim za pečenje i staviti dvije kore tako da “vire” van kako bi pitu kasnije mogli njima preklopiti. Na kore izliti jedan dio smjese pa ponovno prekriti korama - i tako dok se kore i smjesa ravnomjerno ne potroše. Poklopiti pitu s prve dvije kore i premazati je uljem. Peći na 200 stupnjeva 40 minuta.
Piletinu narezati na trakice i začiniti po želji. Na tavi zagrijati maslac i popržiti piletinu dok ne dobije zlatnu boju. Kada je piletina pečena izvaditi ju i staviti sa strane. U istoj tavi gdje se pekla piletina dodati vrhnje za kuhanje i mlijeko. Nakon što se vrhnje i mlijeko zagriju, dodati pakiranje Zdenka Mediteran trokutića. Kada se trokutići otope, u tavu vratiti piletinu. Dodati češnjak u prahu i mediteransku mješavinu začina. U drugom loncu skuhati tjesteninu. Tjesteninu dodati u umak s piletinom i pustiti da se skuha do kraj. Po želji posuti sa svježim peršinom.
Digitalized by Bamboo Lab Ltd.
|